Stockholms första hyrespassivhus

Foto: Johanna Nordström

Den 8 april 2010 var det visning för Stockholms stads bostadskö och Svenska Bostäders interna kö. Det var massor med folk som köade långt innan utsatt tid. I Hökarängen, södra Stockholm, bygger Svenska Bostäder, med hjälp av Skanska, 97 lägenheter i fyra byggnader i passivhusteknik. Tjocka väggar, golv och tak samt fönster med ett U-värde på 0,9 gör dem energisnåla och medför låga energikostnader. Husen beräknas göra av med 50 kWh/kvm/år exklusive hushållsel. Några elradiatorer med litet effektbehov kommer att finnas i varje lägenhet som extra värmekälla vid eventuella köldtoppar på vinterhalvåret. Kravet för passivhus har en otäthet på högst 0,3 l/s, m2 vid 50 Pa över- och undertryck. Blå Jungfrun fick ett värde på 0,11.

Blå Jungfrun Blogg

2 Responses to Stockholms första hyrespassivhus

 1. Hej!
  Vad roligt att du skriver om Blå Jungfrun! Jag antar att du tagit bilden från min blogg om projektet, som ni kan läsa på http://blajungfrun.skanska.se/. Jag skriver där om hur projektet fortskrider och visar bilder från uppförandet. Läs gärna!

  • Robert af Wetterstedt skriver:

   Hej, ja det stämmer. Roligt att du svarade så snabbt. Jag har lagt in på min blogg att du har tagit bilden och en länk till din blogg.
   mvh
   Robert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: